main logo
453

Milioane de euro pentru extinderea pe piaţa rusă a firmelor italiene

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) va semna un acord cu banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a investi împreună 300 de milioane de euro (338 de milioane de dolari) în firmele din Italia care vor să-şi extindă afacerile pe piaţa rusă, a afirmat joi şeful fondului, Kirill Dmitriev, într-un interviu.

Milioane de euro pentru extinderea pe piaţa rusă a firmelor italieneFoto: Reuters

"CDP are un portofoliu important de companii şi noi vom lucra cu ei pentru a promova investiţiile în Rusia", a declarat Kirill Dmitriev, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Acordul între RDIF şi CDP va fi semnat joi la Roma, cu ocazia vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Italia.

Investiţiile străine din Italia au scăzut semnificativ de la impunerea sancţiunilor împotriva Rusiei, în urma anexării de către Moscova a Crimeei, în 2014, şi a tensiunilor din Ucraina. Dar anul trecut Putin şi premierul italian Giuseppe Conte s-au angajat să extindă legăturile economice dintre cele două ţări.

"Această vizită a preşedintelui Putin va juca un rol important în promovarea cooperării economice şi a proiectelor de investiţii între Italia şi Rusia", a afirmat Dmitriev.

În ultimii ani, produsele "Made in Italy" au devenit din ce în ce mai populare în Rusia.

Dmitriev a explicat că producătorul italian de paste Barilla este interesat de extinderea afacerilor în Rusia, în timp ce producătorul de anvelope Pirelli vrea să continue modernizarea şi extinderea fabricii sale din Voronezh. De asemenea, a anunţat şeful RDIF, compania italiană de utilităţi Enel SPA va dezvolta mai multe parcuri eoliene în statul rus.

În iunie, Enel Rusia a anunţat că board-ul său a acceptat vânzarea termocentralei Reftinskaya GRES către Kuzbassenergo, deţinută de Siberian Generating Company (SUEK), valoarea tranzacţiei fiind de aproximativ 21 de miliarde de ruble (323 milioane de dolari).

Reftinskaya, cu o capacitate de 3,8 gigawaţi, este cea mai mare termocentrală deţinută în Rusia de Enel, care încearcă să o vândă din 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării