main logo
642

Milioane de dolari pentru o femeie care a făcut cancer din cauza pudrei

Femeia care a dat în judecată compania Johnson&Johnson, acuzând că s-a îmbolnăvit de cancer de la pudra de talc, a câștigat în instanță despăgubiri în valoare de 29 de miloane de dolari.

Milioane de dolari pentru o femeie care a făcut cancer din cauza pudrei

Juriul din California, acolo unde s-a judecat procesul, a decis că Johnson&Johnson trebuie să îi plătească femeii daune de 29 de miolioane de dolari, pentru că azbestul din pudra de talc a cauzat cancerul de care suferă femeia, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Verdictul este cea mai recentă înfrângere pentru compania care are deschise împotriva sa peste 13.000 de procese în legătură cu pericolele pudrei de talc pentru bebeluși pe care o comercializa.

Compania a anunțat că va contesta decizia instanței la apel, invocând „vicii serioase și evidente de procedură”. Johnson&Johnson îi acuză pe avocații femeii că au eșuat în a demonstra că pudra de talc conține azbest.

„Respectăm procedurile legale și reiterăm faptul că verdictul juraților nu pot trage concluzii medicale sau stiințifice în legătură cu un produs”, a transmis compania.

Johnson&Johnson neagă în continuare că pudra de talc comercializată de ei ar provoca unele forme de cancer și invocă mai multe studii și teste care ar fi arătat că aceasta nu conține azbest și poate fi folosită în siguranță.

Procesul a fost intentat de Terry Leavitt, care spune că a folosit în mod regulat pudra de talc Johnson’s Baby Powder și Shower to Shower, în anii '60-'70. Femeia a fost diagnosticată cu mezoteliom malign, o formă rară de cancer, în 2017.

Ulterior, au fost deschise multe procese contra companiei, tot în legătură cu folosirea pudrei de talc. Majoritatea acestor procese urmează să fie judecate anul acesta.

În cazul lui Levitt, jurații au stabilit că produsele cu talc folosite de femeie aveau „defecte din fabricație”, iar compania nu îi avertizase pe clienți în legătură cu riscurile utilizării produsului.

În luna decembrie 2018, Reuters a publicat un raport în care arată că Johnson&Johnson știa că talcul, atât în formă solidă, cât și pudră, conține uneori cantități mici de azbest.

În alte procese intentate companiei, femei au acuzat că utilizarea pudrei de talc le-a cauzat cancere ovariene. Recent, avocații acestora au început însă să se concentreze mai degrabă asupra faptului că formele rare de cancer au fost cauzate de contaminarea pudrei de talc cu azbest, și nu de talc în sine. Până acum, din 11 cazuri, trei au câștigat în instanță daune totale în valoare de 4,69 miliarde de dolari.

Compania Johnson&Johnson a contestat toate deciziile instanței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării