main logo
810

Miliardarul acuzat de legături cu Zelenski a revenit în Ucraina

Fostul guvernator al regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski, a revenit în Ucraina.

Miliardarul acuzat de legături cu Zelenski a revenit în Ucraina

 Avionul miliardarului, care a decolat din Israel, a aterizat în noaptea de 16 mai pe aeroportul din Dnipropetrovsk, anunță pravda.com.ua.

Oligarhul nu a vizitat Ucraina din iunie 2017. Într-un comentariu pentru thebabel.com. Kolomoiski a confirmat reîntoarcerea sa în Ucraina, declarând că deocamdată nu știe ce intenționează să facă în primul rând, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org.

Kolomoiski, considerat al doilea cel mai bogat om din Ucraina, după Rinat Akhmetovest, e asociat cu campania prezidențială a lui Vladimir Zelenski. 

Astfel, în campania electorală, Petro Poroșenko l-a acuzat pe Zelenski că ar fi o marionetă a oligarhului Igor Kolomoiski, al cărui canal de televiziune a difuzat serialul „Servantul poporului”, în care noul președinte ales a interpretat rolul de președinte.

Anterior, Kolomoiski a declarat că intenționa să se întoarcă acasă după inaugurarea președintelui nou ales al Ucrainei.

Igor Kolomoiski deține grupul Privat și holdingul media 1 + 1. În 2016, guvernul ucrainean a anunțat naționalizarea celei mai mari bănci private din țară, PrivatBank, deținută de Kolomoiski. Omul de afaceri a fost acuzat atunci  că a retras activele din bancă, după care a părăsit Ucraina.

În aprilie 2019, un tribunal din Kiev a constatat că naționalizarea PrivatBank a fost efectuată cu încălcări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării