177
0
Mike Pompeo şi-a anulat vizita la Moscova, dar va ajunge la Soci
177
0

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, şi-a anulat vizita la Moscova, programată luni, urmând ca marţi să se întâlnească la Soci cu omologul său rus, Serghei Lavrov, şi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Şeful diplomaţiei americane se va opri luni la Bruxelles unde va purta discuţii despre Iran şi alte chestiuni cu oficialii europeni, după care se va îndrepta spre oraşul rus Soci de la Marea Neagră, a declarat un oficial SUA sub protecţia anonimatului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, acţiune criticiată ferm de puterile europene.

În cursul vizitei sale în Rusia, prima de la preluarea funcţiei de secretar de Stat, Pompeo va reitera preocupările Washingtonului în legătură cu rolul Moscovei în Venezuela şi Siria, încălcarea unor prevederi ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), cât şi privind ingerinţele ruse în alegerile din SUA, a afirmat un alt oficial american.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter