main logo
665

Mike Pompeo, despre programul nuclear nord-coreean: Rezultatul e incert

Noul șef al diplomației americane, Mike Pompeo, s-a angajat, miercuri, în discursul său de învestire, să obțină „fără întârziere” desființarea programului nord-coreean de arme nucleare.

Pompeo, despre programul nuclear nord-coreean: Rezultatul e incertMike Pompeo, despre programul nuclear nord-coreean: „Rezultatul e incert”. Foto: GettyImages

„Ne aflăm abia la începutul acestui efort şi rezultatul este încă incert”, a spus fostul director al CIA în cadrul ceremoniei de învestire în fruntea Departamentului de Stat, desfăşurată în prezenţa preşedintelui Donald Trump şi a vicepreşedintelui Mike Pence, conform stirileprotv.ro.

El a dat, însă, asigurări că „un lucru e sigur: actuala administraţie nu va repeta greşelile trecutului”. „Avem ochii larg deschişi”, a subliniat Pompeo.

În calitate de director al CIA, Mike Pompeo s-a deplasat în secret la Phenian acum aproximativ o lună, pentru a-l întâlni pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Donald Trump urmează, la rândul său, să-l întâlnească pe Kim Jong-un până la începutul lui iunie, la o dată şi într-un loc ce vor fi anunţate cel mai probabil în zilele urmptoare.

Noul secretar de stat american a reiterat angajamentul Washingtonului faţă de „desfiinţarea permanentă, verificabilă, ireversibilă şi fără întârziere a programului de arme de distrugere în masă al Coreei de Nord”, insistând că SUA se află „în faţa unei şanse fără precedent de a schimba cursul istoriei în Peninsula Coreeană”.

Mike Pompeo a depus jurământul oficial ca secretar de stat săptămâna trecută, în faţa unui judecător al Curţii Supreme, iar ceremonia de miercuri a fost o formalitate care i-a permis preşedintelui Trump să-şi demonstreze deplinul sprijin faţă de noul său şef al diplomaţiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării