main logo
871

Mii de taximetriști protestează în faţa Guvernului României

Mii de taximetriști protestează în fața Palatului Victoria, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal.

Mii de taximetriști protestează în faţa Guvernului României

Protestul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Brigada Rutieră restricționează traficul miercuri, începând cu ora 6.30, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere, cu ocazia mitingului organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Începând cu ora 6,30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu”.

La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Strada Paris şi breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei, precizează Brigada Rutieră.

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Potrivit acestuia, dacă nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizaţi de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, având intenţia de a aduce în Capitală autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării