main logo
511

Mii de persoane vor fi evacuate în India înaintea ciclonului Fani

India va evacua 800.000 de persoane, joi, utilizând toate mijloacele de transport aflate la dispoziție, înainte ca ciclonul care este așteptat în aproximativ 24 de ore să lovească.

Mii de persoane vor fi evacuate în India înaintea ciclonului Fani

Centrul furtunii ciclonice Fani este situat în vestul Golfului Bengal, potrivit Institutului Indian de Meteorologie. Coasta de sud a statului Odisha va fi lovită de ploi puternice joi, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Condițiile de navigare vor fi afectate și în zona de coastă a statelor Tamil Nadu, Anhara Pradesh și Puducherry, potrivit autorităților.

Biroul de meteorologie a anunțat că vântul va ajunge la viteza de 200 km/h, până vineri. Ciclonul Fani este încadrat la categoria 3 (medie).

În jur de 800.000 de oameni vor fi evacuați din 14 districte din Odisha, fiind conduși către adăposturi anti-ciclon, scrie HotNews. Turiștii au fost sfătuiți să părăsească orașele de coastă din Bengalul de Vest și Odisha.

Sezonul ciclonului în India începe, în general, în aprilie și se termină în decembrie, ducând la evacuarea a zeci de mii de oameni anual.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării