main logo
408

Mii de muncitori migranți au urmărit primul meci de la Cupa Mondială pe un stadion amenajat doar pentru ei

Făcând selfie-uri din tribune și așezându-se pe terenul cu iarbă, mii de lucrători migranți s-au adunat pe un stadion din Doha pentru a urmări meciul de deschidere al primei Cupe Mondiale din Orientul Mijlociu.

Mii de muncitori migranți au urmărit primul meci de la Cupa Mondială

Zona specială pentru fani amenajată în zona industrială de la periferia orașului include un ecran gigant amplasat pe un stadion și un alt ecran mare amenajat în afara stadionului. Se află lângă mai multe colonii de muncitori în care trăiesc mulți dintre sutele de mii de oameni cu venituri mici din Qatar, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Suntem aici pentru a ne bucura de sudoarea noastră”, a spus Ronald Ssenyondo, un ugandez de 25 de ani, potrivit Reuters.

Ssenyondo se află de doi ani în Qatar, muncind zi de zi sub soare pentru a termina stadionele pe care au loc meciurile de la turneul final.

„Sunt copleșit de lucrurile pe care le văd acum”, a spus el.

Țara bogată producătoare de gaze găzduiește 2,9 milioane de oameni, marea majoritate dintre aceștia fiind muncitori străini, de la muncitori în construcții cu venituri mici până la directori de companii.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat autoritățile că nu au reușit să protejeze lucrătorii cu venituri mai mici - inclusiv cei care au construit stadioane și hoteluri pentru a găzdui fanii Cupei Mondiale. Autoritățile sunt acuzate că nu au plătit salariile muncitorilor și că au oferit condiții proaste de viață. 

Guvernul spune că a adoptat reforme în muncă, inclusiv un salariu minim lunar de 1.000 de riali, sau aproximativ 275 de dolari, mai mult decât pot câștiga mulți în țările din care provin.

Biletele pentru meciul de deschidere au costat în medie 200 de dolari - dar în zona pentru fani amenajată în zona industrială accesul a fost gratuit. Mii de oameni s-au îngrămădit pentru a urmări meciul de deschidere.

„Îmi susțin surorile și frații din Etiopia trimițând bani înapoi”, a declarat Ali Jammal, 26 de ani, care lucrează în Qatar de cinci ani.

O asistentă din Nepal, una dintre cele câteva femei care se uită la meci, a spus că nu va putea urmări și alte partide din cauza turelor lungi la spital.

Mohammad Ansar, un indian de 28 de ani, care lucrează în Qatar de la începutul acestui an, a spus că a fost selectat voluntar de FIFA la două dintre meciurile următoare, așa că va merge să le urmărească live.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării