main logo
478

Mii de medici au ieşit în stradă în Italia pentru a cere o reformă

Circa o sută de medici generalişti şi studenţi adunaţi la Milano şi-au aruncat la pământ halatele albe.

Mii de medici au ieşit în stradă în Italia pentru a cere o reformă

Unii dintre ei agitau pancarte cu mesajele "Fără medici nu rămân decât miracolele" sau "Cine vă va îngriji mâine?", transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

O scenă identică s-a derulat la Roma, în faţa parlamentului, unde s-au adunat circa 100 de manifestanţi. Printre mesajele de pe bannere, "Fără specialişti, sistemul sanitar se prăbuşeşte" sau "Fără specialişti, miniştrii vă vor acorda îngrijire".

Mişcarea de protest a fost organizată în 21 de oraşe italiene, printre care Napoli, Bologna, Genova, Torino, Florenţa sau Palermo.

Medicii tineri şi studenţii în ultimul an, care au avut cu toţii o mare contribuţie în timpul pandemiei de COVID-19, cer o mai bună punere în valoare a muncii lor şi o carieră cu perspective mai sigure.

"Să plecăm de la o serie de date: până în 2025, peste 60% dintre colegii noştri specialişti şi medicii generalişti se vor retrage.

Dată fiind actuala politică sanitară, nu va exista suficient personal pentru a-i înlocui. Dreptul la îngrijire şi la sănătate al tuturor cetăţenilor va fi în consecinţă pus în pericol", se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

"Nu mai acceptăm să fim numiţi eroi, pentru că a acorda asistenţă medicală este o alegere de viaţă cotidiană pentru noi. Nu dorim aplauze, vrem pur şi simplu ca drepturile noastre să fie recunoscute", adaugă comunicatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării