main logo
473

Mii de elevi din întreaga lume protestează față de schimbările climatice

Tineri, inspiraţi de activista Greta Thunberg, protestează astăzi pentru a presa politicienii din întreaga lume să acţioneze împotriva schimbărilor climatice.

Mii de elevi din întreaga lume protestează față de schimbările climatice

În Londra, până la ora 11.00 (13.00 după ora locală), câteva mii de tineri s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului, aceştia scandând „schimbarea climatică trebuie să dispară”, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Printre manifestanţi, se numără Lourdes, în vârstă de 13 ani, care împreună cu tatăl său, spune că nu a avut de ales şi a fost nevoită să participe la protest. 

„Planeta se încălzeşte, dar adulţii şi politicienii nu acţionează… aşa că trebuie noi să facem ceva”, spune aceasta.

Mulţimea adunată în centrul Londrei a blocat traficul rutier şi se îndreaptă spre Palatul Whitehall. Manifestanţii scandează „justiţie pentru climă acum!”. 

„Nu se face nimic, iar peste 10 ani va fi prea târziu. Suntem speriaţi”, spune Kadijah, unul dintre protestatari, în vârstă de 17 ani.

Studenţii din Spania s-au alăturat protestului, cele mai mari manifestaţii având loc la Madrid şi Barcelona. În jur de 45 de manifestaţii în 1.000 de oraşe spaniole sunt organizate pentru ziua de astăzi.

Sute de copii participă la manifestaţii în faţa clădirii Parlamentului din Edinburgh. De asemenea, Germania se numără şi ea printre ţările în care tinerii protestează. 

Mii de elevi chiulesc de ore pentru a protesta, în ciuda vremii nevaforabile. În Belgia şi Franţa, câteva sindicate au anunţat că se vor alătura manifestaţiilor.

Protestatarii din Dusseldorf au creat o mascotă uriaşă inspirată de activista suedeză Greta Thunberg, cea care a inspirat mişcarea globală.

În cartierul financiar din Paris, studenţii au blocat accesul la sediul băncii Société Générale. Iar în Finlanda, sute de elevi participă la manifestaţii în faţa catedralei din Helsinki.

De asemenea, proteste au loc şi în Elveţia, mii de elevi şi studenţi participând la manifestaţii. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării