main logo
517

Mii de austrieci au ieșit în stradă împotriva Guvernului

Mii de austrieci au protestat la Viena, faţă de politicile guvernului de dreapta, care este la putere de un an.

Mii de austrieci au ieșit în stradă împotriva Guvernului

Poliţia a numărat 17.000 de participanţi, dar organizatorii spun că au fost mult mai mulţi: în jur de 50.000 de oameni. Frigul şi ninsoarea nu i-au oprit să-şi arate în stradă dezaprobarea faţă de ceea ce ei percep drept "rasismul" coaliţiei de la guvernare, de dreapta şi de extremă dreapta, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

Această adunare, la care au făcut apel organizaţii de stânga, marchează un an de la instalarea la putere, la 18 decembrie 2017, a unei coaliţii formate de către conservatorii tânărului cancelar conservator Sebastian Kurz şi partidul de extremă dreapta FPÖ.

Guvernul, care deţine până la sfârşitul acestui an preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), şi-a multiplicat implementarea unor măsuri antimigraţie şi adoptarea unei legislaţii care stabileşte la 12 ore pe zi şi la 60 de ore pe săptămână durata maximă legală a timpului de muncă, scrie News.ro.

”Noi vrem altă Austrie”, a subliniat Andreas Schieder, capul de listă al Partidului Social Democrat (SPD, opoziţie) în alegerile europene din mai 2019, în cadrul acestei defilări.

Mobilizarea pare însă mai slabă decât cea care a marcat precedenta instalare a extremei drepte la putere în Austria, în 2000.

După un an de guvernare, coaliţia de dreapta-extremă dreapta se bucură în continuare de o popularitate mare (55,5% din intenţiile de vot, cumulat, în sondaje), susţinută de o economie înfloritoare, într-un context de ascensiune a tendinţelor populiste în Europa şi în lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării