main logo
797

Midii cu sos de roșii. Un preparat mediteraneean, rafinat și aromat

Rețeta de midii cu sos de roșii este rețeta unui preparat mediteraneean rafinat și aromat, perfect pentru un prânz hrănitor. Este un fel de mâncare cu iz de vacanță la malul mării, potrivit atât ca fel principal, cât și ca antreu sofisticat.

Midii cu sos de roșii. Un preparat mediteraneean, rafinat și aromatImagine simbol

Fructele de mare își păstrează gustul marin intens, fiind completate perfect de un sos de roșii parfumat cu usturoi, vin alb și verdețuri proaspete. Carnea midiilor este fragedă, suculentă, cu un gust subtil de mare, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Acesta devine și mai savuros în combinație cu sosul bogat de roșii și vin alb. Aromele se echilibrează plăcut: dulceața roșiilor, aciditatea vinului, forța usturoiului și prospețimea verdețurilor. Fiecare mușcătură evocă litoralul, briza, soarele și mesele relaxate în aer liber.

Midiile sunt fructe de mare foarte apreciate atât pentru gustul lor delicat și textura suculentă, cât și pentru profilul lor nutrițional excepțional. Aceste moluște bivalve, ușor de recunoscut prin cochilia neagră-albăstruie, aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate în mod regulat. Conțin proteine complete, cu toți aminoacizii esențiali, acizi grași esențiali Omega-3 și multe alte vitamine și minerale. Descoperă aici top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare. Iar mai jos vei descoperi rețeta midiilor cu sos de roșii, detaliată pas cu pas.

Ingrediente:

  • 1 kg midii proaspete (curățate bine de scoarță și nisip)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • 300 ml roșii pasate (sau pulpă de roșii din conservă)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 linguriță pastă de roșii (opțional, pentru intensificarea culorii și gustului)
  • Sare și piper, după gust
  • ½ linguriță zahăr (dacă roșiile sunt foarte acide)
  • ½ linguriță fulgi de chili (opțional)
  • Pătrunjel verde tocat
  • Coajă rasă de lămâie (opțional).

Mod de preparare

Primul pas constă în curățarea midiilor. Spală midiile în mai multe ape reci, îndepărtează eventualele resturi de scoarță sau nisip și trage „barba” (filamentele laterale). Aruncă toate midiile crăpate sau care nu se închid la atingere.

Lasă midiile deoparte și preparară sosul de roșii.

Într-o cratiță mare, încinge uleiul de măsline și călește ceapa 2-3 minute, până devine translucidă. Adaugă usturoiul și fulgii de chili, călește scurt (30 secunde) fără să arzi usturoiul. Toarnă vinul alb și lasă-l să fiarbă 1-2 minute, pentru ca alcoolul să se evapore.

Adaugă roșiile pasate, pasta de roșii, sare, piper și, dacă e nevoie, un vârf de zahăr. Lasă să fiarbă la foc mediu 10-15 minute, până scade ușor și devine aromat.

Pune midiile în sos, amestecă ușor și acoperă vasul cu un capac.

Lasă preparatul la foc iute timp de 5-7 minute, până când toate midiile s-au deschis. Agită vasul de câteva ori în timpul fierberii. Aruncă midiile care nu s-au deschis.

Gustă sosul și potrivește-l de sare și piper.

Presară pătrunjel tocat și, opțional, puțină coajă rasă de lămâie pentru prospețime.

Cum se servesc delicioasele midii cu sos de roșii

Cel mai bine este să servești midiile imediat, cu felii de baghetă crocantă sau pâine prăjită, care să absoarbă sosul savuros.

Se potrivesc și cu o garnitură simplă de spaghetti sau orez alb fiert, dacă vrei o masă mai consistentă.

Un pahar de vin alb sec completează perfect această experiență mediteraneeană.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării