main logo
401

Microsoft achită 25 de milioane dolari într-o anchetă de corupţie

Compania americană Microsoft a acceptat să achite 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro) pentru soluţionarea unui litigiu cu Administraţia SUA privind încălcarea reglementărilor anticorupţie în vederea obţinerii unor contracte în Ungaria.

Microsoft achită 25 de milioane dolari într-o anchetă de corupţieFoto: thestreet.com

Comisia SUA pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) a anunţat, luni, că Microsoft a acceptat plata a 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro), inclusiv o amendă penală de 8,75 milioane de dolari (7,79 milioane euro) impusă filialei Microsoft Ungaria, pentru soluţionarea litigiului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Microsoft suportă daunele civile şi amenda penală fără însă a recunoaşte comiterea de ilegalităţi.

Filiala ungară a Microsoft a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiţiei şi cu reprezentanţii Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare care nu prevede inculparea, a confirmat reprezentantul legal al grupului american, Brad Smith, citat de Bloomberg. Litigiul se referă la presupusa încălcare a Legii privind acte de corupţie în străinătate.

Compania Microsoft este vizată de o investigaţie lansată de autorităţile din Statele Unite pentru presupuse acte de corupţie comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, relata în august 2018 publicaţia The Wall Street Journal. 

Departamentul american al Justiţiei, precum şi Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) au anchetat modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word şi Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituţiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, au declarat surse din cadrul investigaţiei citate de WSJ.

Cotidanul The Wall Street Journal a relatat în 2013 că autorităţile din SUA au examinat relaţiile companiei Microsoft cu parteneri de afaceri din China, România, Italia, Rusia şi Pakistan, pe fondul acuzaţiilor că aceste firme intermediare ar fi mituit oficiali guvernamentali sau ar fi fost privilegiate la acordarea contractelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării