main logo
491

Microbuz lovit de tren: Șoferul, un fost polițist a urcat băut la volan

Şoferul microbuzului care a fost lovit de tren, în judeţul Buzău, România, a fost prins în luna februarie a acestui an conducând sub influenţa alcoolului.

Microbuz lovit de tren: Șoferul, un fost polițist a urcat băut la volan

Poliţiştii i-au reţinut permisul, însă el a contestat decizia şi astfel şi-a putut exercita în continuare profesia. Anul trecut, el a fost sancţionat pentru că nu respectase timpii de odihnă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, şoferul microbuzului lovit de tren, fost poliţist, ar fi primit în ultimul an două sancţiuni de la poliţiştii de la Rutieră. Una dintre sancţiuni a fost dictată în februarie 2019, când bărbatul a fost prins băut la volan, la Râmnicu Sărat. 

Atunci, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,10 miligrane per litru alcool pur în aerul expirat, aşa că poliţiştii buzoieni l-au amendat cu 1.305 lei şi i-au reţinut permisul pentru 90 de zile, însă vrânceanul a contestat decizia, ceea ce i-a permis să conducă în continuare, până la soluţionarea cazului.

Anul trecut, acelaşi şofer ar fi fost sancţionat pentru nerespectarea timpilor de odihnă, în condiţiile în care legea prevede că şoferii vehiculelor pentru transportul persoanelor trebuie să ia pauze după câteva ore de condus.

Vrânceanul în vârstă de 50 de ani a ieşit la pensie din Poliţie şi deţine permis pentru categoria D din anul 2007. Luni, el a preluat cu un microbuz mai multe persoane care se întorceau din străinătate pentru a petrece sărbătorile pascale alături de familie şi pe care urma să le ducă acasă, la Brăila, Galaţi şi Vrancea.

La Bâlhacu, în judeţul Buzău, şoferul a forţat trecerea la nivel cu calea ferată, iar microbuzul a fost lovit de tren, autovehiculul fiind târât pe calea ferată câteva sute de metri.

Trei oameni au murit în urma impactului, o a patra persoană decedând la spital, marţi dimineaţă. Alte 12 persoane erau internate.

Marţi, trei dintre răniţi au cerut externarea după ce au aflat de la medici că sunt în afara oricărui pericol. Astfel, au rămas în spitalul din Buzău 8 persoane rănite în accident, iar una este internată la Neurochirugie la Spitalul din Ploieşti. 

Printre cei internaţi în Spitalul Judeţean Buzău se numără şi şoferul microbuzului, care este conectat la aparate, iar starea critică în care se află nu permite transferul la Bucureşti. Medicii buzoieni au primit acordul ca acesta să fie dus la Spitalul Militar, însă deocamdată transferul nu este posibil.  

Unele persoane susţin că înainte de accident în microbuz ar fi fost o adevărată petrecere, iar şoferul ar fi vorbit la telefon în timp ce conducea.

„Şoferul era agitat, conducea numai cu coatele, vorbea tot timpul la telefon şi fetele fumau, se distrau, muzica era dată la maxim. A intrat prin barieră şi când a intrat toţi din microbuz au strigat murim. 

Băieţii din maşină au strigat, au cerut să se facă linişte, dar el nu a auzit. Când a ajuns pe linie a frânat. Fetele erau cu picioarele pe bord, iar el era concentrat într-o convorbire telefonică”, a declarat mama unuia dintre răniţi. Varianta nu este confirmată încă de anchetatori.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării