8 septembrie, 04:17
5 221
1
Meteorologi: O anomalie din Atlantic ar putea schimba vremea în Europa
8 septembrie, 04:17
5 221
1

Meteorologii avertizează că o anomalie din Atlantic ar putea schimba vremea în Europa. Iernile ar putea fi mai reci, cu mai multă zăpadă.

"Cold Blob" sau, mai simplu spus, „Atlantic blob" ar putea avea repercusiuni grave asupra sezonului de iarnă, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Nu se ştie încă dacă vom avea o iarnă rece şi plină de zăpadă, însă cu siguranță există o corelație, deoarece acest fenomen încetinește curentul Golfului, fluxul temperat care atenuează iernile din Europa de Vest.

Surprinzător faptul că, în timp ce întreaga planetă se încălzește, această parte a Oceanului Atlantic de Nord, se răceşte.

„Acest fenomen este posibil datorită topirii calotelor groenlandeze și a insulelor canadiene",explică meteorologul Daniele Cat Berro.

În esență, fuziunea determină pătrunderea de apă dulce și, prin urmare, mai puțin sărată, direct în ocean, modificând circulația termohalină.

Efectele încă trebuie demonstrate, însă realitatea este că circulația se schimbă, iar dacă această tendință ar continua în următorii câțiva ani, ar putea avea repersursiunii importante asupra climei europene.

Pe scurt, Vechiul Continent s-ar putea confrunta cu ierni mai aspre cu foarte multă zăpadă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter