main logo
399

Meta trebuie să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari

Meta, gigantul tehnologic care deține Facebook și Instagram, a fost obligat miercuri să plătească daune businessului Voxer, o aplicație care îl acuză că a încălcat anumite brevete.

Meta trebuie să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolariFoto: Forbes

Valoarea daunelor, stabilite în urma unui proces deschis la Austin săptămâna trecută, se ridică la 174,5 milioane de dolari, potrivit AFP, transmite Știri.md cu referire la forbes.ro.

Astfel, un juriu din Texas a stabilit că Meta a copiat brevetele de mesagerie walkie-talkie în funcțiile sale de streaming live pe Facebook Live și Instagram Live. 

Voxer a lansat procese în 2020 și a susținut că gigantul a folosit tehnologia patentată după eșecul unei încercări de colaborare între cele două companii în 2012. Aplicația mobilă permite "transmiterea comunicațiilor audio și video imediat".

Start-up-ul Voxer susține că a fost contactat de Facebook la scurt timp după lansarea serviciului său în 2011, a furnizat detaliile tehnologiilor sale rețelei de socializare, însă "întâlnirile nu au dus la un acord", detaliază avocații săi. 

"Facebook l-a identificat pe Voxer drept un concurent, chiar dacă nu avea instrumente video sau audio live în acel moment", se arată în plângere.

"Facebook a revocat accesul Voxer la elemente cheie ale platformei și a lansat Facebook Live în 2015 și apoi Instagram Live în 2016. Ambele produse includ tehnologii Voxer și îi încalcă brevetele", se arată în plângere.

Meta intenționează să facă recurs, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. "Credem că dovezile prezentate la proces arată că Meta nu a încălcat brevetele Voxer".

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării