main logo
928

Mesaje secrete, publicate de hackeri: Rusia are arme nucleare în Crimeea

Investigație la Bruxelles după ce o rețea de comunicare diplomatică între oficiali a fost spartă de hackeri și mii de mesaje secrete au fost făcute publice.

Mesaje secrete, publicate de hackeri: Rusia are arme nucleare în Crimeea

În schimburile de mesaje ale unor oficiali europeni Trump este descris ca fiind un ”agresor”, iar Crimeea ca fiind ”o zonă fierbinte”, unde rușii ar fi trimis aici arme nucleare, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Printre mesajele dezvăluite apare un avertisment de pe 8 februarie, potrivit căruia rușii ”ar fi trimis focoase nucleare în Crimeea”.

Publicarea acestor mesaje confidențiale de către hackeri pe un site public stârnește îngrijorarea diplomaților europeni în legătură cu relațiie administrației Trump cu China și Rusia, notează sursa citată.

Potrivit unui alt mesaj, oficiali europeni au descris întâlnirea dintre liderul rus și cel american din vară ca fiind una ”de succes cel puțin pentru Putin”.

Într-un alt mesaj, oficiali europeni îl citează pe liderul chinez catalogândul-l pe Trump drept un ”agresor” în urma războiului comercial lansat de administrația de la Casa Albă la adresa Chinei.

Mesajele acoperă o activitate diplomatică de 3 ani și aparent au fost publicate online de hackeri, apoi descoperite de o companie numită Aria 1 care le-a trimis celor de la New York Times. Bruxelles-ul a precizat că este conștient de aceste scurgeri de informații și a lansat o investigație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării