main logo
611

Merkel: UE să fie gata de o rupere bruscă a relaţiilor cu Regatul Unit

Germania va continua să facă eforturi pentru încheierea unui nou acord de parteneriat cu Marea Britanie până la sfârşitul anului.

Merkel: UE să fie gata de o rupere bruscă a relaţiilor cu Regatul Unit

Totuși, Uniunea Europeană (UE, n.r.) ar trebui să se pregătească pentru o rupere bruscă a legăturilor din 2021, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Anunțul a fost făcut miercuri de cancelarul Angela Merkel, în cadrul unei alocuţiuni rostite în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.

”Progresele din negocieri au fost până acum reduse, ca să mă exprim diplomatic”, a menționat cancelarul german pentru Parlamentul European, în contextul în care ţara sa a preluat în iulie preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

”Am fost de acord cu Marea Britanie pentru a accelera ritmul discuțiilor ... Voi continua să impulsionez pentru o soluție bună, dar ar trebui să ne pregătim și pentru posibilitatea unui scenariu fără acord”, a adăugat ea.

UE trebuie să se pregătească pentru Brexit fără acord

Oficialii britanici și ai Uniunii Europene se întâlnesc săptămâna aceasta la Londra pentru mai multe discuții.

Negociatorul-șef al blocului, Michel Barnier, a declarat că cei 27 de membri ai sindicatului nu vor solicita niciun acord cu orice preț.

Barnier a luat cina cu Johnson la Londra marți seară. Miercuri, el a spus: „Lucrăm din greu pentru un acord echitabil cu Regatul Unit, inclusiv în domeniul pescuitului și la„ condiții de concurență echitabile””.

Cele două elemente sunt printre punctele care au blocat până acum un acord în discuțiile dintre cel mai mare bloc comercial din lume și a cincea cea mai mare economie. În cazul în care nu apare niciun acord, ar urma să apară perturbări majore în comerț și călătorii.

Johnson a declarat, într-un apel cu Merkel, marți seară, că Marea Britanie va părăsi perioada de tranziție la sfârșitul anului „în condițiile Australiei”, dacă nu a fost convenit un acord mai bun.

Australia nu are un acord comercial complet cu UE. O mare parte din comerțul UE-Australia respectă regulile implicite ale Organizației Mondiale a Comerțului, deși există anumite acorduri pentru anumite mărfuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării