main logo
267

Merkel: Statele UE vor lupta până în ultima zi pentru un Brexit cu acord

Germania va lupta până în ultima zi pentru obținerea unui acord privind Brexit, alături de restul statelor membre ale Uniunii Europene, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel.

Merkel: Statele UE vor lupta până în ultima zi pentru un Brexit cu acordFoto: AFP

Toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Marea Britanie nu iese din blocul comunitar fără acord, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe găzduite de sindicatul IG Metall la Nurnberg, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Afirmaţiile cancelarului german au loc după ce guvernul de la Londra a difuzat informaţii conform cărora Angela Merkel a avut o poziţie nouă în chestiunea nord-irlandeză în această săptămână, într-o convorbire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care a făcut un acord imposibil. Berlinul a infirmat aceste informaţii.

În eventualitatea unui Brexit dezordonat, procesul ar trebui să fie cât mai suportabil posibil pentru indivizi, a spus Merkel

„Încercăm să reducem la minim efectele negative în ambele ţări, chiar dacă are loc o ieşire dezordonată”, a afirmat ea, pronunţându-se în favoarea călătoriilor fără viză şi a păstrării beneficiilor de securitate socială şi de pensie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării