main logo
494

Merkel avertizează: Forțe politice întunecate tot mai puternice în Europa

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour, că „Germania mai are mult de lucrat pentru a face față forțelor întunecate care devin tot mai populare printre cetățeni”.

Angela Merkel: Forțe politice întunecate tot mai puternice în Europa

„În Germania au existat mereu (n.r. orientările politice extremiste) având în vedere contextul istoric, ceea ce înseamnă că trebuie să fim extrem de vigilenți”, a declarat cancelarul Germaniei, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Merkel a declarat, la o zi după alegerile europarlamentare, că politicienii germani trebuie să se confrunte “cu fantomele trecutului” și “trebuie să le explice tinerilor cum istoria a influențat viitorul Germaniei și al altor țări.”

În ultimele zile, evreii germani au fost avertizați de un politician să nu poarte semne distinctive în public, ca urmare a creșterii atacurilor antisemite. 

Referindu-se la această situație, Merkel a spus că Germania “s-a confruntat mereu cu această situație, din nefericire”.

“Până în prezent nu există o singură sinagogă sau un centru de îngrijire pentru copiii evrei, nici o școală pentru copiii evrei care să nu fie păzită de polițiștii germani”, a adăugat ea.

Totodată, cancelarul Germaniei a apărat din nou decizia de a permite accesul a aproape 1 milion de refugiați în Germania, spunând că cel mai bun mod de a gestiona imigrația în urma crizelor umanitare, precum cele din Siria și Irak, nu a fost să ne ”închidem”, ci să fim mai “vigilenți pentru a se asigura că refugiații care fug din aceste țări sunt suficient de bine îngrijiți”.

În ceea ce privește rezultatul alegerilor europarlamentare, Merkel a declarat că a fost “mulțumită că mai mulți oameni au mers la vot față decât la ultimele alegeri europene”, dar a recunoscut că performanța Verzilor “are de-a face cu problemele de care oamenii sunt interesați, cum ar fi schimbările climatice. „Asta este, de asemenea, pentru partidul meu, o provocare”.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel se menţin drept prima forţă în Germania, cu o pierdere notabilă de voturi şi în contextul ascensiunii puternice a Verzilor, care îi depăşesc pe social-democraţi.

Aceste rezultate constitue un obstacol în calea coaliţiei lui Merkel, alcătuită din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Socialist-Creştină din Bavaria (CSU), iar Partidul Social Democrat (SPD) partener, scade cu aproape douăsprezece puncte faţă de precedentul scrutin european.

Blocul CDU/CSU a mers cu liderul Partidului Popular European (PPE), bavarezul Manfred Weber, ca şef al listei comune şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării