main logo
566

Merkel: Acordul cu privire la migranţi va rezolva criza din Guvern

Noul plan al Uniunii Europene cu privire la gestionarea migraţiei şi acordurile pe care le-a încheiat cu ţări-cheie răspund problemelor care au cauzat o criză în Guvern, a declarat duminică Angela Merkel, relatează The Associated Press.

Merkel: Acordul cu privire la migranţi va rezolva criza din Guvern

Ministrul german de Interne Horst Seehofer vrea ca Berlinul să expulzeze azilanţi în state membre UE în care aceştia au intrat pe teritoriul Uniunii, însă cancelarul a insistat asupra unor soluţii la nivel european, transmite Știri.md cu referire la hotnews.md.

 Seehofer este preşedintele Uniunii Creştin Sociale (CSU), o veche aliată de dreapta a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, şi parteneră în coaliţia aflată la guvernare alături de Partidul Social-Democrat (SPD).

 Propunerea sa cu privire la înfiinţarea unor ”centre-ancoră” în vederea trierii migranţilor la frontiera Germaniei şi acceptarea, pe de altă parte, de către alte state membre UE de a primi înapoi persoane care au cerut azil în aceste ţări ”are acelaşi efect” cu ceea ce vrea CSU, a apreciat Merkel duminică, la ZDF.

 Cele două partide se întrunesc - separat - duminică seara, pentru a decide ce este de făcut în această criză guvernamentală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării