main logo
470

Merkel a acuzat Rusia că a distrus Tratatul nuclear cu SUA

Cancelarul federal german, Angela Merkel, a acuzat Rusia că a încălcat termenii Tratatului de eliminare a Fortelor Nucleare Intermediare (Tratatul INF) și astfel a oferit motiv pentru anularea acordului.

Merkel a acuzat Rusia că a distrus Tratatul nuclear cu SUA

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele lituanian Gitanas Nauseda la Berlin, Merkel a spus ca, odată cu distrugerea Tratatului INF, „a fost pierduta o parte importantă a sistemului de limitare a armelor din Europa și din întreaga lume”, a spus Merkel.

În acest sens, a subliniat cancelarul, Germania, împreună cu partenerii săi, vor depune eforturi în următorii ani pentru o nouă limitare a armelor, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

În același timp, a subliniat Merkel, NATO va găsi un răspuns comun la situația actuală, după cum a declarat în repetate rânduri secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

„Germania face parte din NATO și va acționa ca partener NATO”, a spus ea.

Amintim, Statele Unite au părăsit oficial Tratatul INF pe 2 august. Anularea acestui acord istoric ar putea duce la o nouă cursă a inarmarii între Statele Unite, Rusia și China.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării