main logo
593

Memoria scurtă rămasă în urma durerii. Locuitorii din Kemerovo au renunțat la proteste

Săptămâna trecută mii de oameni au protestat în principala piață din orașul sibirian Kemerovo cerând investigarea cauzelor incendiului de la mall, și informații mai detaliate despre numărul total de victime.

Tragedia din Kemerovo: Locuitorii au renunțat la protesteLocuitorii din Kemerovo au renunțat la proteste.

Câteva zile mai târziu, piața a fost îngrădită, iar protestele s-au liniștit. Potrivit curenttime.tv, baricadele în Piața din fața clădirii administrației regionale de la Kemerovo au fost instalate încă de marți. 

Zona este păzită de oamenii legii, dar și de așa numiții „prieteni ai poporului”. Pe teritoriul pieței accesul se face doar cu ajutorul unui permis special, iar interdicția îi vizează inclusiv pe jurnaliști, scrie Agora

La autoritățile locale, fără permis special, pot să aibă acces doar victimele și rudele celor care și-au pierdut viața: guvernatorul Aman Tuleev a anunțat că începând cu ziua de joi îi primește personal pe oameni. 

Potrivit sursei citate singurul loc care mai amintește de tragedia de săptămâna trecută, este memorialul din apropierea centrului comercial care a ars. În permanență oamenii aduc acolo flori și lumânări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării