26 iun, 2018 19:20
648
0
Meleșcanu, despre românca reținută pentru spionaj în Rusia
26 iun, 2018 19:20
648
0

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, a spus, marți, că ministerul pe care îl conduce nu are nicio comunicare oficială din partea autorităților ruse referitoare la românca acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României.

„Acum nu avem nicio comunicare oficială din partea autorităţilor ruse. Am încercat să obţinem de la ambasadorul rus o anumită clarificare, toată lumea merge doar pe ceea ce s-a prezentat în media. Până acum nu am avut niciun fel de solicitare, nici din partea Rusiei, nici din partea familiei, de asistenţă consulară din partea noastră”, a spus Meleșcanu în Parlament, la Senat, scrie Agerpres.

Carina Țurcan, care deține cetățenie rusă și română, a fost reținută pe 14 iulie. Despre arestul său s-a aflat din presă, 5 zile mai târziu, ea fiind acuzată de spionaj în favoarea României.

Mass-media din Rusia susține că ea riscă până la 20 de ani de închisoare.

Țurcan este membră în consiliul de administrație al unei companii energetice din Rusia.

Carina Țurcan s-a născut în 1974 și este absolventă a Universității Internaționale Independente din Republica Moldova. Ea mai are și master în afaceri la o universitate din Spania. În 2012, a devenit membră în CA de la Inter Rao.

Țurcan deține și 36.914.877,36 acțiuni ale companiei Inter Rao, adică 0,0354% din capitalul social al companiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter