main logo
1146

Medvedev: Rusia ar fi fost sfâșiată dacă nu ar fi existat arme nucleare

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a afirmat că Rusia, fără puterea nucleară pe care o deține în prezent, ar fi fost distrusă.

Medvedev: Rusia ar fi fost sfâșiată dacă nu ar fi existat arme nucleareFoto: CNN

Actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dimitri Medvedev, a declarat că forțele nucleare de descurajare asigură integritatea Rusiei, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

"Dacă nu ar fi fost arsenalul nuclear strategic, am fi fost sfâșiați. O țară enormă, o țară bogată și toată lumea se uită și se gândește cum să pună mâna pe ceva sau să o împartă în părți, iar apoi să o bage în buzunar în liniște.

Și chiar dacă sună dur, acest lucru descurajează în mare măsură capetele înfierbântate, mai ales în alianțele neprietenoase, să ia decizii anti-Rusia. Așa a fost, așa este și așa va fi", a declarat Medvedev, potrivit ucrainenilor de la Ukrainska Pravda.

Potrivit acestuia, "avem totul pentru a asigura suveranitatea, independența, integritatea teritorială și bunăstarea întregii noastre țări".

Medvedev a mai spus că țara sa are suficiente arme de toate tipurile. "Toate tipurile de arme sunt suficiente și, indiferent cât de mult speră inamicii", vor rămâne fără ele, s-a terminat, "să nu mai spere", a spus el.

Dmitri Medvedev, amenințare la adresa statelor NATO

Medvedev, unul dintre cei mai vocali critici la adresa Occidentului, a făcut o amenințare fără precedent la adresa statelor NATO, transmițând că ar putea deveni o "țintă legitimă" în cazul în care vor furniza Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Patriot.

"Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Jens Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticilor de la Kiev sisteme de apărare Patriot - precum și personal al alianței - acestea se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate", a amenințat Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter, potrivit agenției de știri Baha.

Oficialul rus a acuzat Alianța că încalcă suveranitatea altor țări, declanșând lovituri de stat în întreaga lume și ucigând "zeci de mii de civili".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării