main logo
1991

Medvedev: Rachetele hipersonice ar putea ajunge în SUA și Europa

Rusia și-a ales propria cale. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, după ce Putin a anunțat miercuri mobilizare parțială în toată țara.

Medvedev: Rachetele hipersonice ar putea ajunge în SUA și EuropaFoto: ria.ru

„Occidentul, și în general, toți cetățenii țărilor NATO, trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Politicianul a mai scris că, în pofida oricăror circumstanțe, referendumurile vor avea loc, iar Rusia va accepta orice teritoriu – fie că este vorba de Donbass, fie orice altă regiune. Mai mult decât atât, Kremlinul va face tot posibilul pentru a consolida securitatea noilor teritorii anexate.

Fostul președinte a spus că, de dragul protecției și securității acestor teritorii, Kremlinul este gata să întreprindă cele mai radicale măsuri, inclusiv utilizarea armelor nucleare strategice, în baza noilor principii.

„ …idioții prăfuiți cu grade militare nu trebuie să ne sperie cu lovitura NATO asupra Crimeei. Garantăm că racheta hipersonică va putea ajunge la obiectivele din Europa și Statele Unite mult mai repede”, a subliniat oficialul.

Anterior, Dmitri Medvedev a declarat că organizarea referendumurilor în Donețk și Lugansk ar schimba complet vectorul dezvoltării Rusiei pentru următoarele decenii.

De la începutul războiului din Ucraina, fostul președinte al Federației Ruse a făcut în repetate rânduri declarații radicale și a criticat autoritățile europene.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării