main logo
698

Medicii, îngroziți după ce i-au deschis stomacul unui pacient

Un pacient s-a prezentat la spital, cu dureri abdominale. Medicii s-au îngrozit după ce i-au deschis stomacul bărbatului, un etiopian în vârstă de 33 de ani, care era cunoscut de mai mult timp cu probleme psihice, care sunt tratate foarte prost în această țară africană.

Medicii, îngroziți după ce i-au deschis stomacul unui pacientMedicii, îngroziți după ce i-au deschis stomacul unui pacient

Medicii etiopieni de la Spitalul St. Paul din Addis Ababa, acolo unde a fost internat tânărul, au făcut "o descoperire bizară", după cum a declarat chirurgul Dawit Teare, presei locale, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Nu mai puțin de 120 de cuie, două ace, două scobitori, un ac de siguranță şi mai multe cioburi de la două pahare sparte a scos echipa medicală din stomacul acestuia.

Acum, bărbatul se recuperează, după operație, iar medicii încearcă să afle dacă le ingerase voluntar sau dacă a fost victima unui abuz.

Una dintre rudele bărbatului, citată de Fana Broadcasting Corporate (FBC), a povestit că acesta suferă de zece ani de probleme mintale, dar că "a încetat tratamentul şi a fost dus la o biserică pentru a primi îngrijire spirituală cu ajutorul ‘apei sfinţite".

Mulți locuitori din Etiopia, unde biserica ortodoxă are numeroşi adepţi, cred că afecţiunile mintale semnalează că persoana afectată este posedată de spirite malefice.

De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a remarcat "calitatea slabă a serviciilor (medicale) oferite pentru afecţiunile mintale, neurologice şi dependenţa de substanţe" din Etiopia. 

"Persoanele care suferă de afecţiuni mintale sunt deseori cele mai marginalizate şi sunt afectate de stigmatizare şi discriminare", a precizat OMS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării