main logo
781

Medic din România: Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginat

Dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, trage un semnal de alarmă: toți pacienții care ajung în triajul unității medicale prezintă forme severe de COVID-19 și au nevoie de un flux mare de oxigen pentru a putea respira.

Medic din România: Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginatFoto: libertatea.ro

Potrivit acestuia, presiunea crește vizibil pe secțiile ATI, unde ajung pacienți din ce în ce mai tineri, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Conform managerului, creșterea numărului de cazuri este una alarmantă. Medicii fac față cu greu valurilor de pacienți care se prezintă în triaj direct cu forme critice de COVID-19.

„Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginat vizavi de valul 4 – asistăm la o creștere alarmantă a numărului de cazuri. Toți pacienții care se adresează triajului spitalului au forme severe, necesitând suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei. Presiunea asupra ATI-urilor este din ce în ce mai evidentă”, a declarat dr. Florin Roșu. 

Medicul spune că vârsta pacienților internați în secțiile și compartimentele de Terapie Intensivă este în scădere, fiind din ce în ce mai multe persoane tinere care se prezintă la spital cu forme severe și critice ale infecției cu SARS-CoV-2. 

„Așa cum am mai spus, valul 4 va fi cel al persoanelor nevaccinate, de aceea revin cu îndemnul bazat pe date științifice indubitabile de a continua accelerat campania de vaccinare, dublat de respectarea măsurilor de prevenție”, a mai spus dr. Florin Roșu. 

În cursul zilei de marți, 14 septembrie, s-a înregistrat un record de număr de cazuri la Iași, care nu a mai fost regăsit de la începutul anului. 123 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, fiind raportate și 4 decese. 

În total, 973 de persoane au murit de la începutul pandemiei în urma infectării în județul Iași. Doar trei paturi de ATI mai sunt libere pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în toate spitalele din județ.

La nivel național, azi au fost anunțate aproape 4.000 de cazuri noi de COVID, dublu față de câte au fost cu o zi înainte. De luni până marți, 96 de persoane infectate au decedat, în vreme ce numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 42, la 675.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării