main logo
2476

Meciul Franța-Maroc: Macron a devenit cel mai înflăcărat suporter

Echipa Franței va juca pentru a doua oară consecutiv finala Campionatului Mondial de Fotbal. În Qatar, cel mai înfocat suporter al Franței a fost președintele Emmanuel Macron.

Meciul Franța-Maroc: Macron a devenit cel mai înflăcărat suporterFoto: realitatea.md

Ca să vadă meciul de pe stadion, el a lipsit de la reuniunea Uniunea Europeană – ASEAN, care s-a desfășurat ieri la Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Meciul a fost urmat însă de incidente violente după ce suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie pe străzi.

Selecționata Franței s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în a doua semifinală a turneului.

Au fost incidente violente, aseară, în mai multe orașe din Franța, după ce echipa națională s-a calificat în finala campionatului mondial. Suporterii celor două formații au avut altercații și confruntări cu forțele de ordine.  

În Montpellier, un adolescent de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină. La Nisa, suporterii celor două echipe și-au strigat insulte.

Francezii au scandat la adresa marocanilor: „Afară cu arabii!”. Violențe au fost și la Bruxelles, unde forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i împrăștia pe fanii supărați ai Marocului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării