main logo
571

May: Marea Britanie, deschisă către o relație diferită cu Rusia

Premierul Theresa May va anunța luni că Marea Britanie este „deschisă către o relație diferită" cu Rusia, dacă Moscova va lua o nouă cale și va opri „atacurile" care subminează tratatele internaționale.

May: Marea Britanie, deschisă către o relație diferită cu Rusia

Cu doar un an în urmă, May acuza Moscova de agresiune militară și de amestec în alegeri, unele dintre cele mai dure critici, chiar înainte de otrăvirea unui fost spion rus în Salisbury, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

În acest an, va spune centrului financiar din Londra că acțiunile întreprinse de atunci - inclusiv cea mai mare expulzare coordonată a ofițerilor de informații ruși - i-au adâncit încrederea într-un „răspuns colectiv" la astfel de amenințări.

„Vom continua să arătăm dorința noastră de a acționa, ca o comunitate a națiunilor, pentru a susține respectarea regulilor în întreaga lume", va spune May, în conformitate cu fragmente din discursul ei.

Descriind amenințările în evoluție, May estimează că anul trecut, incluzând cazul Salisbury, „a arătat că, deși provocarea este reală, tot așa este și determinarea colectivă a partenerilor noștri de a apăra valorile noastre, democrațiile noastre și poporul nostru".

„Dar, așa cum am mai spus și acum un an, aceasta nu este relația cu Rusia pe care o dorim ... Rămânem deschiși la o relație diferită - una în care Rusia renunță la aceste atacuri care subminează tratatele internaționale și securitatea internațională" declară May în discursul sau.

„Și sperăm că statul rus alege să ia această cale. Dacă o face, vom răspunde la fel".

May a spus de multe ori că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu înseamnă o retragere în izolaționism, iar cuvintele ei par din nou să sublinieze dorința Londrei de a juca un rol important în lume.

Dar, fără să menționeze Brexit în extrasele din discurs, ea speră să evite să între în detalii despre negocierile referitoare la părăsirea UE, care au divizat cabinetul, Partidul Conservator și parlamentul Marii Britanii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării