main logo
551

May: Arestarea lui Assange arată că nimeni nu e mai presus de lege

Prim-ministrul britanic Theresa May a salutat joi arestul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, şi a transmis că acest lucru demonstrează că nicio persoană nu se află mai presus de lege, conform Reuters.

May: Arestarea lui Assange arată că nimeni nu e mai presus de lege

„Sunt convinsă că toată lumea va saluta vestea că Poliţia Metropolitană l-a arestat pe Julian Assange, după aproape şapte ani petrecuţi în Ambasada Ecuadorului. Acest lucru ar trebui să demonstreze că în Marea Britanie, nimeni nu se află mai presus de lege”, a declarat May, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.ro.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzaţii de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange a fost arestat joi de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării