190
0
Matteo Salvini, atac virulent împotriva liderilir UE: Duşmanii Europei sunt cei care se află la putere acum
190
0

Uniunea Europeană este prost servită de actuala sa elită politică, având nevoie să fie salvată de populişti, care sunt pe nedrept etichetaţi ca antieuropeni, a declarat vineri ministrul italian de interne, Matteo Salvini, transmite dpa, inforemază Agerpres.

'Euroscepticii sunt cei care guvernează Europa acum. Antieuropenii sunt socialiştii şi (centrul dreapta), care au transformat un vis într-un coşmar şi o colivie; duşmanii Europei sunt cei care se află la putere acum', a afirmat liderul Ligii, într-o declaraţie pentru Asociaţia Presei Străine de la Milano, cu o zi înaintea unui miting programat în acest oraş şi prezentat ca o manifestare de unitate a noii alianţe populiste pan-europene pe care Salvini o construieşte înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

'Dacă ieşiţi acum pe stradă (...) şi întrebaţi zece persoane 'Sunteţi OK cu Uniunea Europeană aşa cum este acum, vă place?', probabil opt dintre ei vă vor spune 'Nu, mulţumesc'', a continuat Salvini.

Vicepremierul italian a mai spus că obiectivul său este să reducă prerogativele UE, să restabilească competenţele naţionale în domenii precum comerţul, agricultura şi disciplina bugetară, declarându-se, în schimb, în favoarea unei acţiuni comune a Uniunii în materie de migraţie, cu deosebire în privinţa returnării imigranţilor ilegali.

'Credem cu tărie într-o Europă care face câteva lucruri şi le face bine', a subliniat el.

Salvini a mai anunţat că la mitingul de la Milano vor fi prezente 11 delegaţii din Bulgaria, Slovacia, Cehia, Estonia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Austria, Olanda şi Franţa. Ungaria premierului Viktor Orban este absentă de pe listă.

Citește și
article image
Sclavii plantațiilor: Mii de oameni sunt exploatați anual...
0
765
article image
Cum o româncă de 43 de ani a devenit eroină în Italia
0
416
article image
O ţară din Europa se dotează cu drone chinezeşti înarmate
0
215
article image
O regiune din Italia oferă mii de euro celor care vor să...
0
1133