main logo
626

Măsurile guvernului britanic pentru stoparea valului de violențe din Londra

Ministerul britanic de Interne anunţă măsuri menite să curme violențele din Londra, în special atacurile cu cuţite şi acid.

Măsurile guvernului britanic pentru stoparea violenței din LondraMăsurile guvernului britanic pentru stoparea valului de violențe din Londra. Foto: Pro TV

Fenomenul îi afectează îndeosebi pe minori. Tot mai mulţi dintre ei poartă arme albe. Bandele de cartier folosesc platformele online pentru a promova agresivitatea, iar disputele dintre tineri escaladează rapid, scrie stirileprotv.ro.

Aşa arata întâlnirile dintre bandele rivale din Londra. Adolescenţi cu fețele mascate îşi flutură armele pe muzică pentru a se provoca reciproc.

Nana Aygeman, co-fondator și director, AccessUK: “Asta vedem cu toţii în neştire pe reţelele de socialziare. Bravadă din belşug şi provocări pentru alte găşti. Propriile telefoane le oferă o platformă. Le e foarte uşor să se filmeze şi să posteze pe Internet.”

Erin McLaughlin, corespondent CNN: “Sunt reţelele de socializare şi unealtă de recrutare?”

Nana Aygeman, co-fondator și director, AccessUK: “Posibil să fie, e şi un fel de întrecere, cine stăpâneşte cele mai periculoase zone, cine e cel mai ciudat. E limpede ca aceste reţele alimentează fenomenul, transformat aproape într-un sport.”

Un sport mortal. În Londra, numărul de omucideri a crescut cu 40% în ultimii trei ani, şi, pentru prima dată, în februarie şi martie 2018 numărul crimelor comise în capitala britanică l-a depăşit pe cel înregistrat în New York. Cele două metropole sunt similare ca dimensiuni.

În cele mai multe cazuri, agresiunile n-au legătură cu criminalitatea organizată. Sunt comise de indivizi izolaţi, care se înarmează pentru a se simţi în siguranţă ori pentru a se impune.

Faţă de 2008, membrii bandelor sunt tot mai tineri, 14 ani fiind vârsta medie, iar victimele nu sunt doar gangsteri. Adesea pică la mijloc şi nevinovaţi.

Erin McLaughlin, corespondent CNN: “Localnicii povestesc că Tanisha se plimba cu prietenii ei pe această stradă. La 21:30 a fost împuşcată mortal, un glonţ rătăcit, ea era doar o trecătoare nevinovată.”

Nana Aygeman, co-fondator și director, AccessUK: “Sunt foarte îngrijorat, există soluţii doar pe termen lung, Nu există rezolvări miraculoase peste noapte. Din punctul meu de vedere, va fi mai rău înainte să fie mai bine.”

Printre măsurile iniţiate de guvernul britanic se numără penalizarea posesiei de substanţe corozive în locuri publice, interzicerea vânzării de acid minorilor şi interzicerea achiziţionării online de cuţite.

Guvernul va lansa şi o consultare publică pentru a creşte puterile poliţiei în ceea ce priveşte controlul identităţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării