main logo
876

Masacrul comis de traficanți de droguri: 9 cadavre, atârnate de pod

Luptele între cartelurile de traficanți de droguri din Mexic marchează un nou episod sângeros și macabru: 19 cadavre mutilate, dintre care 9 pe jumătate dezbrăcate și atârnate de un pod, au fost descoperite Uruapan, la vest de capitala Ciudad de Mexico.

Masacrul comis de traficanți de droguri: 9 cadavre, atârnate de podFoto: Știri.md

Masacrul a fost revendicat de cartelul Jalisco de generație nouă, un grup criminal mexican cu sediul în Jalisco și condus de Nemesio Oseguera Cervantes, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Asasinii au atârnat și un banner de podul de care au legat 9 dintre cadavre -”Dragilor, continuați-vă treburile!” era mesajul care avea alătur inițialele numelui cartelului, scrise cu roșu.

Alte 10 cadavre, dezmembrate și pline de gloanțe au fost descoperite nu departe de pod, relatează The Guardian.

Procurorul general al statului Michoacan, Adrian Lopez Solis a dat vina pe lupta pentru controlul regiunii în traficul cu droguri. Au fost trimise trupe speciale pentru a investiga crimele și a-i prinde pe asasini.

Falko Ernst, un expert în cartelurile mexicane, a atras atenția că acest masacru este un mesaj cu rolul de a intimida rivalii, pe familiile acestora și chiar pe autoritățile mexicane.

Pe lângă lupta pentru droguri se duce și bătălia pentru a controla comerțul cu avocado - o industrie de miliarde de dolari. Cel puțin 3 carteluri se confruntă pentru a stăpâni orașul Uruapan - Cartelul Cavalerii Templieri, cartelul Jalisco de generație nouă și Los Viagras.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării