main logo
418

Mărturii terifiante din California: Nu o să mori, fugi de acolo

Vântul foarte puternic întețește incendiile catastrofale din California, al căror bilanț total a ajuns la 50 de morți.

Mărturii terifiante din California: Au murit toți vecinii mei

Cel din nord a devenit cel mai ucigător din istoria statului federal american - a luat cel puțin 42 de vieți omenești și a distrus peste 7.600 de case, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

În continuare există persoane considerate dispărute în orășelul Paradise, distrus aproape în întregime de foc.

Șeriful a cerut 3 morgi mobile de la armată, unități de câini care identifică rămășițe umane și trei grupuri de antropologi criminaliști.

Peste 9.000 de pompieri luptă cu diferitele incendii din California, iar alte 16 state au trimis întăriri și ajutoare.

Flăcările au ajuns chiar la marginea unei autostrăzi importante din Şimi Valley, iar elicoptere aruncă neîncetat apă direct pe şosea, într-o încercare disperată de a opri înaintarea focului. Dar pârjolul din California pare de neoprit.

Cel mai ucigător incendiu din istoria statului, aşa numitul “Câmp fire”, a făcut zeci de victime doar în oraşul Paradise. Acum, un paradis pierdut.

„Întregul nostru oraș a fost șters de pe fața pământului în 8 ore”.

„Nu a mai rămas nimic. Toți vecinii mei, cu excepția unuia singur, s-au dus”.

Mai la sud, vântul puternic înteţeşte celălalt incendiu major, denumit “Woolsey fire”, ameninţând locuinţe şi vieţi omeneşti.

Mărturii înfricoşătoare despre evadarea din infernul de foc continuă să apară.

„L-am chemat la telefon pentru că mașina mea era înconjurată de flăcări, din toate părțile, nu puteam să văd nimic pe geam. Fumul intra în mașină și atunci l-am sunat la telefon, i-am spus: “Nick, o să mor...”. Peste tot era doar foc, nu știam ce să fac... El mi-a zis: “Nu o să mori, fugi de acolo. Dacă o fi să mori, măcar știi că ai luptat pentru viața ta”, a povestit o femeie.

Spitalul din Paradise unde lucra o asistentă medicală a fost direct în calea potopului de foc. I s-a transmis că trebuie neapărat să plece și ea, dar mașina în care se urcase a nimerit într-o adevărată ambuscada de foc.

Femeia a sunat-o pe fiica ei, care, acum, mărturiseşte că a crezut că aude pentru ultima oară vocea mamei.

„Mi-a spus că aerul e din ce în ce mai fierbinte şi nu poate să respire. I-am zis: „Ascultă, să nu stai acolo ca să aştepţi să mori!”.

Asistenta medicală s-a întors la spital, unde se adunaseră deja alţi 50 de oameni fugeau de foc şi nu ştiau încotro să se ducă. Din fericire, erau încă maşini pentru evacuare. Și toţi aceşti oameni au găsit, în cele din urmă, o cale de scăpare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării