main logo
832

Mărturii din vacanța de groază din Grecia: Lucruri în aer, toţi erau loviţi de obiecte

Staţiunile din Grecia, răvăşite de furtună, îşi revin încet-încet, însă turiştii şi localnicii sunt încă marcaţi de dezastrul prin care au trecut.

Vacanță de groază în Grecia: Lucruri în aer, toţi erau loviţi de obiecte

Dacă, în mod normal, odată cu lăsarea serii turiștii animau și colorau fiecare colțișor din stațiunea Nea Plagia, joi seară totul era pustiu, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Vijelia puternică a lăsat în urmă un peisaj dezolant - copaci smulși din rădăcină, stâlpi de electricitate prăbușiți și străzi întunecate.

Ca după asediu. Aşa arăta aseară staţiunea Nea Plagia după furtuna care a măturat cu o forță impresionantă zone întinse din Halkidiki. Copacii au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină, iar stâlpii de electricitate s-au prăbuşit la pământ.

Joi seară, din loc în loc, grupuri mici de turişti, încă în stare de şoc, şi-au făcut apariţia pe străzi şi au încercat să-şi lumineze calea cu telefoane mobile sau cu lanterne. Doar câteva magazine care au generator electric şi-au deschis uşile pentru clienţi.

″În Nea Plagia curentul electric a fost restabilit abia după 24 de ore de la furtuna violentă care a lovit această zonă”, a transmis Cosmin Stan, corespondentul Știrilor Pro TV.

Între timp, localnicii încearcă să îşi revină după coşmarul trăit şi să repare stricăciunile provocate de natura dezlănţuită. Pe lumină, peisajul lăsat în urmă este dezolant - pomi secerați, şezlonguri aruncate de vântul turbat şi grămezi de gunoaie.

Martori: “A început într-o secundă. Eram pe stradă, dar mulţumită lui Dumnezeu, eram în faţa apartamentului şi am intrat. A început într-o secundă. Ne uităm de pe balcon şi afară era dezastru. Suntem încă confuzi. Cum este posibil ca nimeni să nu fi prezis o asemenea futună?!”

Martori: ”În timpul furtunii nu vedeai nimic, pentru că toate lucrurile erau în aer, toţi erau loviţi de obiecte. Ştim că 108 oameni au ajuns la spital. Ştim despre femeia din România şi copilulul ei. Toată taverna a căzut. Erau mulţi oameni acolo, dar doar doi au murit. A fost o tragedie.”

După două zile de la vijelia nimicitoare, lucrurile sunt departe de a reveni la nornal. Oamenii sunt în continuare șocați de ceea ce s-a întâmplat.

Se lucrează intens pentru că oamenii încearcă să degajeze zona afectată de furtună. Plaja, pe o porțiune de câteva sute de metri, este pustie acum. Până joi, zona era populată de numeroși turiști, aici erau șezlonguri și scaune.

Turiștii spun că sunt șocați fiindcă nimeni nu primit un avertisment că vine această vijelie.

Din păcate, furtuna a făcut şi victime. Potrivit unui bilanţ provizoriu de joi, şapte oameni au murit şi 22 de persoane se afla în spital, în grijă medicilor - o femeie fiind în stare critică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării