main logo
749

Mărturia elevului erou din autobuzul groazei din Italia

Şoferul senegalez al unui autobuz şcolar a dat foc vehiculului miercuri în nordul Italiei, dar cei 51 de elevi aflaţi la bord au scăpat ca prin minune.

Mărturia elevului erou din autobuzul groazei din Italia

51 de elevi și însoţitorii lor, erau în autobuzul condus de un cetăţean italian cu origini senegaleze, în vârstă de 57 de ani, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro

La un moment dat, șoferul a început să-i ameninţe „nimeni nu va supravieţui astăzi!”.

Striga, potrivit martorilor, că „vrea să-i răzbune pe toţi migranţii care au pierit pe mare”, şi plănuia să ajungă în sudul Italiei şi, se pare, să ia un avion spre ţara sa.

Un elev a fost cel care a sunat la poliţie. „Eram toţi înspăimântaţi, era foarte înfricoşător. A aruncat o grămadă de benzină pe jos, ne-a legat şi ne-a luat telefoanele ca să nu sunăm la poliţie. Dar unul dintre telefoane, al colegului meu, a căzut pe jos. Atunci m-am dezlegat şi l-am luat de pe jos şi am sunat la carabinieri şi la poliţie”, a povestit el pentru La Reppublica. 

Carabinierii au blocat autobuzul în trafic, pe autostradă, la 0 kilometri de Milano. Şoferul a turnat pe jos un lichid inflamabil şi i-a dat foc. 

Carabinierii au intervenit în forţă, au spart un geam din spate, l-au imobilizat pe agresor şi au reuşit să evacueze toţi pasagerii. Câţiva au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciunul nu are răni grave.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării