main logo
3277

Martorii povestesc cum s-a prăbuşit podul rutier din Italia

Cel puțin 11 persoane au murit, după ce o porțiune dintr-o autostradă italiană s-a prăbușit, lângă orașul Genova, din vestul Italiei.

Martorii povestesc cum s-a prăbuşit podul rutier din Italia

Într-un mesaj postat pe Twitter, un martor a surprins momentul în care viaductul se prăbușește, conform Corriere della Serra.

„O, Doamne!”, strigă Alberto Locari, un șofer care era prezent pe podul Modandi la momentul prăbușirii, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

„Am văzut că mașinile încetinesc și s-a auzit un zgomot. Oamenii alergau spre mine. A fost îngrozitor. Am văzut cum podul s-a prăbușit”, a spus el.

Un alt martor a declarat: „Am văzut cum podul s-a prăbușit. Așteptam la coadă și apoi am văzut tragedia din spatele meu, apoi n-am mai văzut nimic”.

Alți martori spun că ar fi văzut cum un fulger lovea podul.

O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol, au anunţat serviciile de pompieri. Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii. 

Este „o tragedie imensă”, a declarat ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli. 

O persoană a fost scoasă în viaţă dintre dărâmăturile viaductului şi a fost transportată cu un elicopter la spital.

Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii spun că sunt mai multe mașini sub dărâmături și se tem de scurgerile de combustibil și de riscul de explozii. Sunt efective numeroase ale echipelor de interventie la fața locului.

Podul Morandi este construit in anii '60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta are si ea zeci de metri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării