main logo
291

Mark Zuckerberg: Facebook nu poate garanta lipsa interferenţelor în alegerile UE

Facebook Inc. este mult mai sigură acum decât a fost în 2016 pentru combaterea interferenţelor electorale, dar nu poate garanta că site-ul nu va fi folosit pentru a submina alegerile pentru Parlamentul European din mai, a declarat marţi directorul executiv Mark Zuckerberg.

Zuckerberg: Facebook nu garantează lipsa interferențelor în alegerile UE

Pedepsită de când ofiţerii ruşi au folosit Facebook şi alte mijloace social media pentru a influenţa alegerile care l-au adus în mod surprinzător pe Donald Trump la putere în Statele Unite, Facebook a anunţat că are resursele şi personalul necesar pentru a proteja votul UE din 26 mai, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Zuckerberg a spus că au fost multe alegeri importante în 2016 care au fost relativ curate şi care au demonstrat că sistemele de securitate cibernetică pe care le-a construit pentru a proteja integritatea acestora au funcţionat.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Rusia a întreprins o operaţiune de dezinformare şi hacking pentru a submina procesul democratic american şi a ajuta campania candidatului republican de atunci Donald Trump. Moscova neagă interferenţa în alegerile din 2016 din SUA.

Sub presiunea autorităţilor de reglementare din UE de a face mai mult pentru a proteja împotriva imixtiunilor externe în viitoarele alegeri legislative din luna mai, Facebook şi-a întărit săptămâna trecută regulile privind publicitatea politică în Europa.

De asemenea, a anunţat intenţia de a intensifica eforturile de combatere a dezinformării înaintea votului şi va colabora cu agenţia germană de ştiri DPA pentru a-şi îmbunătăţi activitatea de verificare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării