main logo
398

Marile companii franceze se solidarizează pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame

Companii de retail, grupuri de construcţii, fundaţii franceze şi oameni de afaceri au anunţat donaţii cu o valoare cumulată de aproximativ 800 de milioane de euro pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, care a fost grav afectată de un incendiu luni, transmite site-ul agenţiei Reuters.

Marile companii franceze se solidarizează pentru restaurarea Notre-Dame

Vinci le-a cerut tuturor companiilor de construcţii din Franţa să îşi unească forţele pentru a restaura celebra catedrală din Paris, formând o echipă care adună multiple competenţe de la nivelul industriei, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Grupul de construcţii a declarat că Fundaţia du Patrimoine ar putea să fie liderului acestei iniţiative pentru a începe să se lucreze şi pentru a restaura catedrala cât mai curând posibil.

De asemenea, grupul de construcţii rival, Bouygues, a anunţat, că este gata să se alăture unei asemenea uniuni de competenţe pentru restaurarea catedralei.

CEO-ul Bouygues, Martin Bouygues, şi fratele său, Olivier, au declarat că vor dona împreună 10 milioane de euro pentru fondul de reparaţii al catedralei, iar grupul francez de lux şi cosmetice L'Oreal, împreună cu familia Bettencourt Meyers şi Fundaţia Bettencourt Schueller, au declarat că vor dona, în total, 200 de milioane de euro pentru repararea Notre-Dame.

Capgemini SE a anunţat o donaţie de 1 milion de euro.

Proprietarii Gucci şi cei ai Luis Vuitton au promis o donaţie cumulată de 300 de milioane de euro. Francois-Henri Pinault, preşedintele şi directorul executiv Kering, proprietarul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, au anunţat o donaţie de 100 de milioane de euro din partea companiei de investiţii „Artemis”. 

Câteva minute mai târziu, principalii lor rivali, familia Arnault, a răspuns printr-o donaţie de 200 de milioane de euro plus resursele arhitectură şi de proiectare ale conglomeratului lor de modă LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, care deţine Luis Vuitton.

Donaţiile Pinault şi Arnault au declanşat un val de donaţii din partea companiilor şi persoanelor fizice. Macron a promis să reconstruiască monumentul gotic cu o vechime de 850 de ani, astfel că a cerut donaţii şi a promis că va apela la cele mai apreciate persoane din lume pentru reconstrucţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării