main logo
389

Marii absenți de la nominalizările la Oscar

Cum se întâmplă de obicei, după anunţarea nominalizărilor la Oscar, criticii şi cinefilii comentează nu atât lista propriu-zisă, cât absentele surprinzătoare.

Marii absenți de la nominalizările la Oscar

În acest an au ieşit în evidență omiterea lui Bradley Cooper de pe lista regizorilor, dar şi a unor actori precum Ethan Hawke, Emily Blunt ori John David Washington.

Cu 10 nominalizări în tolba şi socotită de mulţi favoritul absolut, “Roma”, o dramă alb-negru în limba spaniolă despre maturizare, face istorie, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Este primul film produs de platforma de streaming Netflix nominalizat pentru cel mai râvnit Oscar. Netflix devine astfel o forţă majoră în cinematografia de prestigiu.

Criticii n-au trecut cu vederea nici faptul că „Black Panther”, un blockbuster inspirat din benzile desenate, este prima producţie cu supereroi nominalizată pentru cel mai bun film. Ce păcat că Stan Lee, părintele benzilor desenate, n-a trăit s-o vadă şi pe asta, remarca descumpăniţi fanii genului.

Marc Malkin, Senior Event and Lifestyles Editor, Variety: „Cred că trofeul pentru cel mai bun film va fi disputat de “Roma” şi “A star îs born”. Dar au mai fost situaţii în care între cei doi favoriţi s-a strecurat un al treilea, care a şi câştigat, iar acum avem “Green Book” în această postură. Aşa că finalul este deschis”.

Oare “A star îs born” s-a regizat singur? Se întreabă mulţi critici dezamăgiţi de absenţa lui Bradley Cooper de pe lista nominalizaţilor pentru regie.

Marc Malkin, Senior Event and Lifestyles Editor, Variety: „Toată lumea este şocată de această omisiune. Nimeni nu se îndoia că va fi nominalizat pentru regie”.

S-a mai întâmplat doar de 2 ori în istorie ca unei pelicule consacrate drept cel mai bun film al anului să nu-i fie recunoscută şi regia: au păţit-o “Argo şi “Conducând-o pe Miss Daisy”.

Marc Malkin, Senior Event and Lifestyles Editor, Variety: „O altă mare absență este Emily Blunt. Hai, domne, de ce n-a fost nominalizata?? Doar era Mary Poppins!!”

În altă ordine de idei, dacă va rata şi aceasta a şaptea şansă de a obţine un trofeu, Glenn Close va deveni cea mai ghinionistă actriţă din istoria galelor Oscar.

Marc Malkin, Senior Event and Lifestyles Editor, Variety: “Olivia Colman este definiţia excelentei discrete. Glenn Close este o legendă, iar Lady Gaga intra pentru prima oară în liga asta. Aşa că eu cred că la rol principal feminin va fi una dintre cele mai strânse curse”.

Cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie la Los Angeles.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării