main logo
7012

Marea din care Rusia și-ar fi retras toate navele de război: Nu mai există niciuna

Rusia și-a retras toate navele de război din Marea Azov, pe fondul intensificării atacurilor din partea Ucrainei, potrivit Marinei ucrainene.

Marea din care Rusia și-ar fi retras toate navele: Nu mai există niciunaFoto: profimedia.ro

„Nu mai există nicio navă de război rusească în Marea Azov. Se pare că ei [rușii] au început să suspecteze ceva”, a declarat Dmytro Pletenchuk, un purtător de cuvânt al Marinei ucrainene, într-o postare pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei ca parte a unui efort de a revendica peninsula de la Marea Neagră, care a fost anexată ilegal de președintele rus Vladimir Putin în 2014.

Pletenchuk a declarat, în martie, că „obiectivul final al Ucrainei este absența completă a navelor militare ale așa-numitei Federații Ruse în regiunile Azov și Marea Neagră”, potrivit Newsweek.

Lovitura cu care se laudă Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene a declarat joi, în timpul unei emisiuni televizate naționale, că Moscova și-a retras navele de război din Marea Azov după ce forțele Kievului au lovit și au avariat marți feribotul rusesc Slavyanin în portul Kavkaz din regiunea Krasnodar din Rusia.

Nava ar fi fost utilizată de Rusia pentru a transporta vagoane, camioane și containere în scopuri militare.

„Un alt mare rezultat al eforturilor sincronizate ale forțelor de apărare: feribotul invadatorilor este grav avariat în portul Kavkaz”, a declarat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Portul Kavkaz este situat la aproximativ 7 mile de podul Kerch, care leagă Crimeea anexată de Rusia continentală. Ucraina s-a angajat să distrugă structura și a reușit să lovească podul de două ori de când invazia la scară largă a lui Putin a început în februarie 2022.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării