main logo
399

Marea Britanie și Norvegia vor coopera în contracararea amenințării submarinelor rusești

Marea Britanie și Norvegia vor coopera pentru a contracara amenințarea navală a Rusiei, în special a submarinelor rusesti.

Flota britanică va coopera cu Norvegia împotriva amenințărilor Rusiei

Flota britanică va coopera cu forțele norvegiene pentru a descuraja amenințarea rusească. Cele doua parti vor utiliza în comun aviația de patrulare marină, relatează Știri.md cu referire la paginaderusia.

Creșterea semnificativă a activității submarine rusești înseamnă că forțele navale ale NATO sunt supuse  unui risc în special în Atlanticul de Nord și Marea Baltică, se arată în material.

Anul viitor, Marea Britanie va recepta primul din cele nouă aeronave P-8A (Poseidon). Aeronavele britanice vor fi desfasurate în Scoția cu sprijinul operațional și logistic al aviatiei norvegiene.

Radarul unei astfel de aeronave este optimizat pentru a detecta obiecte mici pe suprafața mării, dar și obiecte de mari dimensiuni.

Planul utilizarii in comun a facilităților militare a apărut după declarația ministrului britanic al apărării, Gavin Williamson, potrivit căreia: „creșterea activității navale rusești în Atlantic arată agresivitate crescândă și o ofensivă crescândă a Rusiei”.

Ministerul Norvegian al Apărării a declarat că Norvegia și Regatul Unit sunt parteneri naturali, „având  în vedere valorile comune, precum istoria și geografia”.

De asemenea, se intenționează consolidarea cooperării bilaterale în materie de apărare și în ceea ce privește capacitățile avionului F-35 și ale aeronavei de patrulare marină C-8.

Ministerul britanic al Apărării sustine că Londra și Oslo vor explora posibile mijloace în care cele doua pot face uz de „aeronave de recunoaștere maritimă și capabilitățile maritime de patrulare pentru a îmbunătăți securitatea în Atlanticul de Nord, sporind astfel securitatea NATO“.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării