main logo
478

Marea Britanie are un ministru de origine pakistaneză

Fostul bancher Sajid Javid, fiul unor imigranți pakistanezi, a fost numit ministru de Finanțe în Guvernul condus de Boris Johnson.

Marea Britanie are un ministru de origine pakistanezăFoto: gettyimages.com

Totodată, Dominic Raab, un eurosceptic din noua generaţie de conservatori britanici, este noul şef al diplomaţiei de la Londra, a anunţat Downing Street miercuri seară, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Sajid Javid este prima nominalizare anunţată pentru guvernul lui Boris Johnson, desemnat oficial miercuri premier al Marii Britanii de regina Elisabeta a II-a.

Ministru de Interne al Theresei May, el îl înlocuieşte în funcţie pe Philip Hammond, care a demisionat chiar înainte de venirea la putere a lui Boris Johnson, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de scenariul unei ieşiri fără acord din Uniunea Europeană, luat în calcul de noul premier.

Dominic Raab, în vârstă de 45 de ani, a demisionat anul trecut din guvernul Theresei May pentru a-şi exprima opoziţia faţă de strategia sa privind Brexitul, pe care o considera prea conciliantă faţă de UE.

El îl înlocuieşte în funcţie pe Jeremy Hunt, rivalul lui Boris Johnson în cursa din cadrul Partidului Conservator pentru înlocuirea Theresei May, care a fost îndepărtat din acest post.

După ce a fost întrebat de problema Iranului, Raab a declarat că nu doreşte să ia decizii pripite însă se va informa foarte bine cu privire la acest subiect.

„Cel mai important lucru este să ieşim din UE până la sfârşitul lui octombrie, de preferat cu un acord”, a afirmat el.

Totodată, Priti Patel a fost numită la șefia Ministerului de Interne, conform The Guardian, informează News.ro. Patel, membră a Partidului Conservator care a fost între 2016 şi 2017 Secretarul pentru Dezvoltare Internaţională, a declarat pentru Sky News că este „o mare onoare” să fie numită ca ministru de Interne, adăugând că acest rol aduce „responsabilităţi semnificative”.

„Voi face tot ce pot pentru a ne menţine ţara în siguranţă şi pentru a lupta cu infracţiunile pe care le vedem pe străzile noastre”, a declarat ea.

Sajid Javid, fostul ministru de Interne, a scris pe Twitter: „Sunt profund onorat să fiu numit ministru al Finanţelor de premierul Boris Johnson. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Trezoreria Majestăţii Sale pentru a pregăti ieşirea din UE, pentru a ne uni ţara şi a pregăti economia pentru oportunităţile incredibile care ne aşteaptă”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării