main logo
1109

Marea Britanie: 708 noi decese, printre care și un copil de 5 ani

Un copil de 5 ani a murit din cauza noului coronavirus în Regatul Unit, care a înregistrat, sâmbătă, 708 noi decese într-o zi, un nou record care agravează bilanțul total al deceselor la 4.313, a precizat serviciul public de sănătate, citat de AFP.

Marea Britanie: 708 noi decese, printre care și un copil de 5 ani

Vineri fuseseră raportate 684 noi decese, după o creștere de 569 joi, 563 miercuri și 381 marți, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

În total, au fost detectate oficial 41.903 de cazuri pozitive, cu o creștere de 3.735 în ultimele 24 de ore.

Marea Britanie ia în calcul doar decesele din spitale și nu testează sistematic toate cazurile suspecte de Covid-19, dar guvernul a anunțat o creștere masivă a numărului de teste în săptămânile următoare.

Până în prezent, cea mai tânără victimă în Regatul Unit era un adolescent de 13 ani, fără alte patologii.

În încercarea de a stopa avansul infecției, guvernul a decretat în 23 martie o carantină generală pentru populație, pentru cel puțin trei săptămâni.

Sunt deschise doar magazinele pentru produse de primă necesitate iar oamenii nu pot ieși decât pentru a face cumpărături, pentru a se trata sau pentru a face sport o dată pe zi.

Premierul Boris Johnson, în carantină după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, a cerut britanicilor, pe Twitter, să rămână în case pentru a "salva vieți", în ciuda vremii însorite.

Acesta și-a exprimat speranța că măsurile de carantină ar putea fi ridicate până la finalul lunii mai.

Semn al gravității crizei, regina Elisabeta a II-a, 93 de ani, a înregistrat o alocuțiune pentru locuitorii din Marea Britanie și din statele din Commonwealth, care va fi difuzată duminică seara. Este vorba de a patra alocuțiune care va fi televizată în cei 68 de ani de domnie ai reginei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării