main logo
1036

Marea Britanie: 12 persoane au murit din cauza unei infecţii rare

Douăsprezece persoane au murit în regiunea britanică Essex şi alte 20 au intrat în contact cu o infecţie bacteriană rară, a informat Departamentul Sănătăţii, conform The Guardian.

Marea Britanie: 12 persoane au murit din cauza unei infecţii rare

În total, 32 de persoane au intrat în contact cu infecţia streptococului de grupă A (iGAS). Acest streptococ poate fi purtat pe piele fără ca persoanele să fie afectate însă poate fi letal dacă intră în sânge, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro

Persoanele cu un sistem imunitar compromis sau cele în vârstă sunt cele mai vulnerabile.

Cele infectate sunt persoane în vârstă care erau tratate pentru diverse răni acasă sau în aziluri, conform NHS (National Health Service – sistemul britanic de sănătate).

Streptococul de grupă A poate deveni letal în momentul în care declanşează sepsia, sindromul de şoc toxic şi fasceita necrozantă.

Fasceita necrozantă începe să se manifeste printr-o zonă a pielii roşie sau umflată care se răspândeşte rapid, urmată de durere şi febră. Pacienţii au nevoie urgentă de antibiotice administrate intravenos şi posibil operaţie, pentru a supravieţui. Unul din trei pacienţi moare în astfel de circumstanţe, chiar şi cu tratament, potrivit news.ro.

În cel mai recent raport al Departamentului de Sănătate, din mai 2019, au fost înregistrate 1.500 de cazuri de iGAS între septembrie 2018 şi aprilie 2019, o cifră mai mică faţă de aceeaşi perioadă în anul anterior, însă cu 8% mai ridicată decât media din ultimii cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării