main logo
354

Manifestaţie la Washington împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID

Câteva mii de americani au manifestat, duminică, la Washington, împotriva obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în numele libertăţilor, copiilor şi convingerilor religioase, transmite AFP.

Manifestaţie la Washington împotriva vaccinării obligatorii anti-COVIDFoto: reuters.com

"Obligaţia (vaccinării) şi libertăţile nu sunt compatibile. Ca apa şi uleiul", a declamat un vorbitor pe treptele Memorialului Lincoln, impunătoarea clădire din marmură albă dedicată celui de-al 16-lea preşedinte al SUA."Respiraţi", îndeamnă un altul."Inspiraţi-l pe Dumnezeu, expiraţi frica", a adăugat el în aplauzele mulţimii formate din persoane de toate vârstele, care nu purtau mască şi dintre care unii erau însoţiţi de copii, transmite Știri.md cu referire Agerpres.ro.

"Nu sunt împotriva vaccinurilor, dar sunt împotriva acestui vaccin", a declarat pentru AFP Michelle, o kinetoterapeută în vârsta de 61 de ani care consideră că serurile cu ARN mesager sunt "prea experimentale" şi "pripite". După ce a cântat imnul naţional cu restul manifestanţilor, cu mâna pe inimă, Michelle explică că a refuzat vaccinul şi a beneficiat de o scutire religioasă. Pentru a continua însă să lucreze la Washington, trebuie să se testeze săptămânal, spune ea. Spre marele său regret, fiul ei, care iniţial a ezitat, a ajuns să se vaccineze."Atât de multă presiune din partea prietenilor săi", şi-a exprimat ea regretul.

Şi Therese se opune categoric vaccinurilor, tuturor vaccinurilor. A explicat că a venit cu autobuzul din Michigan pentru a protesta împotriva atacului la adresa "libertăţilor noastre" pe care îl reprezintă obligaţia de vaccinare."Vaccinurile nu funcţionează, suntem minţiţi", a estimat doamna de 60 de ani care a lucrat la o cantină şcolară înainte de a se pensiona."Şi nu ar trebui să punem măşti copiilor" deoarece, argumentează ea, "am vorbit cu psihologi care spun că suferă, că sunt deprimaţi"; "Este groaznic, trebuie să ne recăpătăm libertăţile".

Mai sus, pe trepte, continuă să se succeadă vorbitorii, inclusiv persoane în halate albe, prezentate ca medici din Texas."Suntem americani şi asta e treaba noastră: luptăm împotriva tiraniei!", a strigat cineva de pe podium.

Pe pancartele afişate se putea citi:"Corpul meu, alegerea mea" sau "Dumnezeu este stânca noastră şi el îl va învinge pe Goliat", plus multe altele anti-Joe Biden şi câteva steaguri pe care era scris numele lui Donald Trump.

Este oare greu să nu fii vaccinat în Washington, oraş cu o majoritate democrată covârşitoare, înclinat spre respectarea regulilor şi unde acum certificatul de vaccinare este necesar pentru a merge la restaurant sau la cinema? "Nu-i nimic, economisim bani", râde Isaac Six, 34 de ani, care lucrează pentru o organizaţie de caritate. Tânărul, nevaccinat împotriva COVID-19, spune că a mers special la restaurantul său preferat, Le Diplomate, cu specific franţuzesc şi foarte popular, chiar înaintea introducerii, pe 15 ianuarie, a permisului sanitar. Vaccinurile, în general, "sunt minunate, au ajutat milioane de oameni" din întreaga lume, dar "ca oamenii să fie obligaţi să se vaccineze, mai ales când vaccinul nu împiedică complet transmiterea este iraţional", consideră el. Spre deosebire de alţi participanţi la protest, care consideră vaccinarea obligatorie o ameninţare la adresa democraţiei, el se declară încrezător. Ceea ce îl îngrijorează sunt politicile adoptate, spune el,"prin decret","pe fundalul fricii şi panicii"."Mi-ar plăcea să văd mai mult proces legislativ şi ca oamenii pe care i-am ales să ne reprezinte să fie cei care, de fapt, adoptă legile", argumentează tânărul. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării