main logo
1151

Maniacul de pe Volga, reținut: Bărbatul a recunoscut că a ucis 26 femei

Polițiștii ruși spun că l-au prins pe bărbatul responsabil pentru 26 de crime comise în ultimii ani, supranumit „maniacul de pe Volga”, relatează The Guardian.

Maniacul de pe Volga, reținut: Bărbatul a recunoscut că a ucis 26 femei

Anchetatorii spun că suspectul, un bărbat în vârstă de 38 de ani pe nume Radik Taghirov, a mărturisit că a ucis 26 de femei în vârstă între 2011 și 2012, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

El a fost identificat pe baza unor dovezi ADN, amprente de pantofi și alte dovezi de la locul crimei, au spus anchetatorii.

Taghirov își croia drum în apartamentele femeilor în vârstă care trăiau singure, dându-se drept electrician sau instalator.

Odată ajuns înăuntru, el își strangula victimele fie cu mâinile, fie folosind obiectele pe care le găsea în apropiere, inclusiv un șorț și un șnur. Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.

De multe ori, Taghirov și-a jefuit victimele, dar în unele cazuri a lăsat neatinse obiectele de valoare. A purtat mănuși și a făcut curățenie la locul crimelor, pentru a nu fi găsit de polițiști.

Crimele, care au avut loc cu precădere între 2011 și 2012, au avut loc în mai multe orașe rusești, inclusiv Kazan, Samara, Toliatti, Izhevsk și Ufa. Este suspect și de comiterea altor crime în Urali, deși numărul exact al victimelor sale nu a fost niciodată stabilit.

Criminalul în serie părea să fi renunțat la uciderea femeilor după 2013, dar un nou val de crime în regiune, în 2017, a readus temerile în rândul publicului.

Poliția a oferit în 2019 o recompensă de peste 33.000 de euro pentru informații care să ducă la arestarea „maniacului de pe Volga”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării