main logo
337

Malta a aprobat debarcarea a 40 de migranţi salvaţi de o navă germană

​Un grup de 40 de migranţi salvaţi pe mare de nava ONG-ului german Sea-Eye vor fi primiţi în Malta, de unde vor fi redistribuiţi în mai multe state ale Uniunii Europene, a anunţat sâmbătă premierul maltez Joseph Muscat.

Malta a aprobat debarcarea a 40 de migranţi salvaţi de o navă germanăFoto: hotnews.ro

"La solicitarea Germaniei, Malta va permite transferul celor 40 de migranţi de pe nava Alan Kurdi la antrepozitul Forţelor Armate ale Maltei. 

Guvernul german şi Comisia Europeană au stabilit ca toate persoanele să fie distribuite între mai multe state membre UE", a anunţat pe Twitter Muscat, fără a numi ţările care îi vor primi pe migranţi, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Nava Alan Kurdi a petrecut ziua de sâmbătă în apropierea apelor teritoriale ale Maltei, fiind refuzată vineri de autorităţile italiene şi obligată să se întoarcă din drum în largul insulei Lampedusa. 

În dimineaţa zilei de sâmbătă, organizaţia neguvernamentală germană Sea-Eye a solicitat autorităţilor malteze să permită navei şi migranţilor intrarea în port. 

Sute de migranţi au debarcat în Malta în acest an pe fondul interdicției impuse navelor de salvare a migranţilor de vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini. 

Barbara Held, şefa operaţiunii aflată la bordul navei, a făcut apel la sprijinul guvernului maltez prin intermediul unui videoclip. "Nu ne abandonaţi", a spus ea în înregistrare, exprimându-şi apoi speranţa găsirii unei soluţii umane. 

Sâmbătă dimineaţa, două femei însărcinate în luna a opta, respectiv a noua, salvate de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms în cursul săptămânii, au fost luate în grijă de paza de coastă italiană, conform informaţiilor furnizate de şeful organizaţiei neguvernamentale, Oscar Camps. 

Vasul Proactiva transportă 124 de migranţi salvaţi în apropierea coastei libiene. Nava continuă să caute un port sigur, după refuzul Italiei de a-i permite acostarea în porturile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării