main logo
439

Majoritatea germanilor vor ca Merkel să nu plece mai devreme din funcţie

Două treimi dintre germani nu vor ca şefa executivului, Angela Merkel, să renunţe la actualul mandat de cancelar înainte de încheierea lui, prevăzută pentru toamna lui 2012, relevă un sondaj.

Majoritatea germanilor vor ca Merkel să nu plece mai devreme din funcţie

Şaizeci şi şapte la sută dintre participanţii la sondajul realizat de institutul Forsa au afirmat că nu vor ca Merkel, aflată la cârma Germaniei din 2005, să plece mai devreme din această funcţie, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Comparativ, 29% dintre cei chestionaţi au fost de părere că Angela Merkel ar trebui să renunţe la conducerea executivului înainte de sfârşitul oficial al mandatului.

Proporţia alegătorilor germani care vor ca politiciana de centru-dreapta să-şi ducă ultimul mandat la bun sfârşit a crescut cu 12 puncte procentuale din februarie anul trecut.

Directorul Forsa, Manfred Guellner, a declarat pentru grupul media RTL că nu sunt semne privind un „apus al erei Merkel” în 2019.

„Din contră: în lumina evoluţiilor critice din lume, o majoritate a cetăţenilor germani nu văd alternativă la Merkel”, a spus Guellner. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării